Lokaal, Nieuws

Op zoek naar (zonnige) daken!

1m

Voor inwoners van de gemeente Leudal, die niet willen of kunnen investeren in zonnepanelen, biedt Leudal Energie de mogelijkheid aan te sluiten bij een zogenaamd SCE-project. Voorheen beter bekend als de Postcode Roos (PCR). Via een participatie krijgen inwoners de kans deel te nemen aan een SCE-project en ontvangen hiervoor een jaarlijkse vergoeding. De Waog in Neer en zeer recentelijk Zonnepark Nunhem zijn vergelijkbare en eerdere projecten die op deze basis succesvol zijn gerealiseerd.

Op termijn wil Leudal Energie ook in Leudal west een SCE-project gaan ontwikkelen en bewoners de kans geven gebruik te maken van lokale en groene energie die regionaal wordt opgewekt. Hiervoor is Leudal Energie op zoek naar een geschikt dak met ruimte voor 300 tot 500 zonnepanelen én een geschikte aansluiting naar het openbare netwerk.

Indien u hiervoor de mogelijkheden heeft, woonachtig bent in Leudal west én buurtbewoners willen ondersteunen met de afname van lokale, regionale en groene stroom, neem dan contact op via zonopdak@leudalenergie.nl. Samen onderzoeken we dan alle mogelijkheden voor een toekomstig SCE-project voor de bewoners van Leudal west.