Leudal Energie Coöperatie

Leudal Energie is een lokale en duurzame energiecoöperatie in de gemeente Leudal (Limburg). We geloven in het duurzaam opwekken van energie, waarbij CO2 uitstoot tot een minimum wordt beperkt en we daardoor bijdragen aan een beter milieu. 

We zijn ervan overtuigd dat we lokaal samen duurzame energie kunnen produceren en leveren tegen concurrerende tarieven in vergelijking tot fossiele energie.

We zijn een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk waarvan iedereen in Leudal lid kan worden voor maar 10 euro per jaar: de leden zijn de baas en bepalen waar geld in geïnvesteerd wordt of welke goede initiatieven in Leudal ondersteund worden.

Leudal Energie wekt groene energie op met windmolens en zonnepanelen en levert die stroom weer aan de klanten in Leudal. Bovendien ondersteunen we onze leden, klanten en burgers in Leudal met het besparen van energie. Zo zorgen we samen voor een zo laag mogelijke energierekening.
Leudal Energie streeft ernaar om alle huishoudens in de gemeente Leudal te voorzien van lokaal geproduceerde duurzame energie.

Maak kennis met ons team

Samen voor duurzame energie

 • Hans Kusters

  Hans Kusters

  Voorzitter

  In 2018 ben ik lid geworden van Leudal Energie omdat het lokaal energie opwekken en realiseren van energiebesparing voor ons en volgende generaties noodzakelijk is.

  Met hulp van onze energiecoach Jan Vossen, heb ik dat jaar ook zonnepanelen geplaatst en ben klant geworden van OM – Leudal Energie.

  Na lange tijd bij Nedri Spanstaal in Venlo en Hamm gewerkt te hebben, waarvan meer dan 15 jaar als algemeen directeur, is er nu volop tijd om mij in te zetten voor de lokale gemeenschap.

  Ik ben al jaren actief als vrijwilliger bij Groen Hart Leudal en Staatsbosbeheer. De komende jaren hoop ik met hulp van onze leden, als medebestuurder, een steentje bij te dragen aan de energietransitie die wij met zijn allen moeten realiseren en natuurlijk aan het verder uitbouwen van het succes van Leudal Energie.

 • Joost van der Stappen

  Joost van der Stappen

  Bedrijfsleider

  Met zijn indrukwekkende achtergrond en specifieke ervaring op het gebied van regionale energiecoöperaties, de energietransitie en verduurzaming, was Joost van der Stappen dé aangewezen persoon voor de functie van bedrijfsleider.

  Zijn ervaring zal van onschatbare waarde zijn bij het leiden van Leudal Energie in de komende twee jaar. Onze nieuwe bedrijfsleider zal zijn expertise inzetten om de organisatie verder te laten groeien en duurzame initiatieven te ontwikkelen die de gemeenschap van Leudal ten goede komen.

  Leudal Energie is ervan overtuigd dat de benoeming van Joost van der Stappen als bedrijfsleider een belangrijke mijlpaal is in onze inzet voor de verdere ontwikkeling van duurzame energie-initiatieven. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en bestendige groei onder zijn leiderschap.

 • Wim Geelen

  Wim Geelen

  Bestuurslid

  In 2013 ben ik direct lid geworden van Leudal Energie. Dit omdat ik al jaren zelf bezig ben met energiebesparing en opwekking met zonnepanelen. Ook heb ik als een van de eersten een ELGA warmtepomp geïnstalleerd. Met mijn technische achtergrond en marketingervaring bij Essent en als ondernemer bij Sprankle hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan Leudal Energie. Vanaf 2014 ben ik aan de slag gegaan om energielevering van lokale groene energie via Leudal Energie mogelijk te maken. Verder ben ik in 2017 toegetreden tot het bestuur.

 • Marlies Gubbels

  Marlies Gubbels

  Secretaris

  Sinds begin 2023 ben ik lid van Leudal Energie. Die overstap heb ik indertijd gemaakt, omdat het bedrijf een coöperatieve structuur heeft en zich inzet voor de lokale gemeenschap. Dan gaat het natuurlijk om de duurzame productie van stroom, maar ook om gelden die vanuit de bedrijfsvoering weer terug vloeien naar de leden of naar maatschappelijke bestemmingen in de gemeente Leudal.

  We bevinden ons in een energietransitie die noodzakelijk is, zeker voor de generaties die na ons komen. Even belangrijk vind ik het om te ‘ontspullen’ en zo energie te besparen: die hoeft al niet eerst te worden opgewekt. De laatste jaren heb ik zelf een paar huishoudelijke apparaten de deur uit gedaan. En, omdat ik bij Leudal Energie ook lid ben van de Werkgroep Leudelen (coöperatief, elektrisch autodelen), heb ik sinds kort geen auto meer. Ik hoop snel een beroep te kunnen doen op een leudeelauto: goed voor het milieu en bespaart ruimte.

  Na mijn studie ‘Ontwikkeling en invloed van kennis en wetenschap’ heb ik vele jaren gewerkt in het bedrijfsleven en het onderwijs. Met deze ervaring zet ik me graag in voor duurzaam Leudal Energie en, extra gemotiveerd, voor de Werkgroep Leudelen.

 • Har Geenen

  Har Geenen

  Bestuurslid

  Ik ben de initiatiefnemer van Windpark De Kookepan in Neer. Lang geleden ben ik hier al mee begonnen, omdat ik vond dat ook in Leudal duurzame (wind)energie opgewekt moest en kon worden. Wil er een toekomst zijn voor onze kinderen, moeten we gebruik maken van oneindige duurzame energiebronnen. Het verbranden van in miljoenen jaren opgebouwde fossiele brandstoffen in amper tweehonderd jaar jaar lijdt nu al tot onaanvaardbare milieurisico’s.

  Het is van groot belang dat we de onmisbare energievoorziening zelf in handen gaan krijgen en niet afhankelijk zijn van grote buitenlandse spelers zoals RWE en Vattenfal. Ik weet zeker dat als we dat samen willen, het mogelijk is om in onze regio zelf duurzame energie op te wekken en ook af te zetten.

  De vorm die hierbij het beste past, is de coöperatie. Iedereen kan lid worden, het is lokaal en we beslissen samen welke kant het opgaat. Daarom zet ik mij in om van Leudal Energie een succes te maken, samen met de andere driehonderd lokale energie coöperaties in Nederland!

   

 • Dick Hommen

  Dick Hommen

  Adviseur bestuur
 • Wim Zusterzeel

  Wim Zusterzeel

  Penningmeester

  Sinds eind 2023 ben ik lid van Leudal Energie. Die overstap heb ik  gemaakt, omdat het bedrijf een coöperatieve structuur heeft en zich inzet voor de lokale gemeenschap. Dan gaat het natuurlijk om de duurzame productie van stroom, maar ook om gelden die vanuit de bedrijfsvoering weer terug vloeien naar de leden of naar maatschappelijke bestemmingen in de gemeente Leudal.

  Ik heb de accountancy studie afgerond en ben werkzaam in de accountancy branche. . Met deze ervaring zet ik me graag in voor duurzaam Leudal Energie .

 • Huub Deckers

  Huub Deckers

  Energieadviseur Energie Advies Centrum
 • Maria Vullers

  Maria Vullers

  Coördinator Backoffice