Nieuws, Algemeen

Leudal Energie’s Jan Vossen deelt zonne-energiekennis in Papoea-Nieuw-Guinea

1m

In 2012 was Jan Vossen één van de mede-initiatiefnemers van onze coöperatie. Jan is een echte pionier en was in 1994 zelfs de allereerste Limburger die met 18 zonnepanelen aan het elektriciteitsnet gekoppeld werd! Deze week stond hij in dagblad De Limburger met een artikel over zijn a.s. vrijwilligerswerk in Papoea-Nieuw-Guinea.

Als vrijwilliger voor de organisatie Don Bosco gaat Jan gaat dit jaar zijn zonne-energie-pionierswerk daar voortzetten. Don Bosco geeft in meer dan 100 landen onderwijs aan kansarme jongeren.

Op hun verzoek heeft Jan lesmateriaal ontwikkeld om zo zijn kennis te delen met leerkrachten van 8 technische scholen op Papoea-Nieuw-Guinea en de Solomonseilanden. De scholen liggen in gebieden die niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.

Stroom wordt nu nog opgewekt met (vervuilende) dieselgeneratoren. Om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen is kennis over (het installeren van) zonne-energie daar heel belangrijk met oog op de toekomst.

We wensen Jan en zijn vrouw Truus in ieder geval heel veel succes en mooie ervaringen toe tijdens zijn verblijf in Papoea-Nieuw-Guinea!

Foto van Jan Vossen met zijn leerlingen.

P.S.

Jan is te volgen via zijn reisblog.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuw reisverhaal? Meld je dan aan voor zijn mailinglijst:

Via https://papuajantruus.reislogger.nl/ , klik je op ‘welkom op mijn reisblog!’.  Hier kun je ook je mailadres achterlaten voor de mailinglijst.