Leudal Energie

Fietstocht Open Energiedag

Fietstocht Open Energiedag

Open Energiedag 16 september 2023: kom kijken in Egchel, Heibloem en Neer

Dit jaar wordt voor de derde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij onze lokale windparken.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op ruim 60 locaties door heel Nederland zetten energieprojecten de deuren open. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl.

Ook in Peel en Maas, Heibloem en Leudal kun je komen kijken bij windparken Egchelse Heide, de Kookepan en de Coöperwiek. Kom je ook langs?

In onze directe omgeving zijn 19 windturbines gevestigd. Wij hebben een fietsroute samengesteld welke langs alle projecten gaat. Op diverse locaties zullen wij vertegenwoordigd zijn om vragen te beantwoorden, kun je een turbine van binnen bekijken en zelfs bovenin een kijkje nemen. Het programma ziet er als volgt uit:

10:00-13:00 De Coöperwiek is opengesteld voor bezichtiging en de molenaars kunnen je alles vertellen over de windmolen.

14:00-17:00 Windpark Egchelse Heide aan de Haambergweg 14 in Beringe. Hier zijn diverse films te bekijken en kun je een kijkje nemen in de turbine.

14:00-17:00 De Kookepan aan de Broekven in Neer. Hier kun je een quiz maken en zijn diverse prijzen te winnen.

14:00-17:00 Windpark Heibloem bij het inkoopstation aan de Staldijk in Heibloem. Hier kun je met een VR bril een kijkje nemen bovenop de windturbine en genieten van een schitterend uitzicht terwijl je met beide benen op de grond blijft staan.

De grote fietsroute heeft een afstand van 40 km. Je kunt tijdens een pauze genieten van een hapje en drankje op het terras van de Tuinen van Hier, waar je ook een rondleiding kunt krijgen, of op een van de picknickplekken onderweg. Er zal op de diverse locaties een bewegwijzering aanwezig zijn om de te bezichtigen locaties te bereiken.

Voor meer informatie kijk op www.lokale-energiedag.nl

 

Datum

sep 16 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Windpark de Kookepan
Broekven

Organisator

Leudal Energie
Email
info@leudalenergie.nl