Windpark de Kookepan, Nieuws

Echtse basisschool bezoekt Windpark de Kookepan

1m

Vorige maand kwamen 33 leerlingen uit groep 7 & 8 van basisschool De Driepas uit Echt, samen met leerkrachten en ouders, op bezoek bij ons Windpark de Kookepan! De excursie maakte deel uit van een door de basisschool opgezet lespakket over verduurzaming en energietransitie.

Na ontvangst van het gezelschap, met chocolademelk en koek, door de vier molenaars van Leudal Energie, werden de leerlingen opgesplitst in twee groepen. Groep 8 nam plaats in de kantine van het nabij een van de molens gelegen hondenoefenterrein van ‘VDH Kringgroep Maasland’. Met behulp van een Powerpoint-presentatie en een film over de bouw van de molen werden ze uitgebreid geïnformeerd, niet alleen over de technische werking van een windmolen, maar ook over de noodzaak en het belang van de energietransitie en verduurzaming.

Groep 7 begaf zich op haar beurt onder leiding van twee molenaars naar een van de windmolens. Daar werd hen de werking van de molen uitgelegd, het werk van de molenaar, de uitrusting die hij daarvoor nodig heeft, en welke veiligheidsaspecten daar bij komen kijken. Halverwege de ochtend werden de groepen omgewisseld.

De leerlingen, maar ook de ouders waren zeer geïnteresseerd, dat bleek wel uit de vele vragen waarmee de molenaars werden bestookt.

Ook geïnteresseerd in ons coöperatieve windpark? Neem dan gerust eens contact op voor een excursie!

Mail ons op: excursiekookepan@leudalenergie.nl.