Lokaal, Nieuws

Bezoek deputé Marc van Caldenbergh aan Leudal Energie en Windpark de Kookepan

1m

Leudal Energie is met zo’n 750 leden en bijna 500 (!) klanten in tien jaar tijd uitgegroeid tot de grootste energie coöperatie in Limburg, met dank aan meer dan enthousiaste vrijwilligers die met passie werken aan de energietransitie in Leudal. Hun inzet is de drijvende kracht achter de voortdurende groei en successen van de coöperatie!

Het bezoek van deputé Marc van Caldenberg afgelopen augustus, onderstreepte de waardering van de Provincie Limburg voor de inspanningen van Leudal Energie en de gemeenschap van Leudal in de energietransitie.

Leudal Energie betrekt actief de gemeenschap bij de energietransitie via initiatieven zoals energiecoaches, pop-up stories voor besparingsacties en ons eigen Energie Adviescentrum. De Klusbus, gericht op het bestrijden van energiearmoede, getuigt daarbij van inclusieve duurzaamheid.

Uniek is dat onze resultaten rechtstreeks ten goede komen aan de lokale gemeenschap. Leden genieten extra subsidies voor isolatie en verduurzaming. En daarnaast steunt de coöperatie de Voedselbank van Midden-Limburg, lokale verenigingen en stichtingen via sponsor- en giftenprogramma’s.

Tot ons genoegen was het bezoek van de nieuwe deputé Marc van Caldenberg en zijn gevolg een groot succes. De heer Caldenbergh was zeer onder de indruk van onze prestaties en het profijt voor de omgeving van ons windpark.

Meer weten over deputé Marc van Caldenbergh? Klik dan hier.