Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt of dorp de krachten bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Leudal Energie wil hier graag werk van maken. Daarbij krijgt deze energiecoöperatie ondersteuning van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Op informatieavonden in Haelen, Baexem en Neeritter vertellen leden er graag meer over. Bewoners zijn van harte welkom.

Buurkracht brengt bewoners en buurten bij elkaar om samen energie te besparen. Zo wordt energie besparen voordeliger, makkelijker én gezelliger. Buurkracht kost niets en legt deelnemers niets op, maar helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd. Er komen drie informatieavonden:

Dinsdag 31 mei om 19.30 te Haelen. Locatie: Trefcentrum Aldenghoor - Kasteellaan 7A, 6081AN, Haelen

Maandag 6 juni om 19.30 te Baexem. Locatie: De Oudse Smidse - Stationstraat 26 , 6095BS, Baexem

Donderdag 9 juni om 19.30 te Neeritter. Locatie: De Heerlijckheid, Lambertusstraat 50, 6015AS, Neeritter 


Wat doet Leudal Energie?

Leudal Energie wil energiebesparing in Leudal realiseren, onder andere door inwoners te helpen met energieadvies. De energiecoöperatie vindt het belangrijk om samen te werken aan een duurzamer Leudal door lokaal opgewekte energie te gebruiken. De prijs hiervan is marktconform. Leudal Energie samen met Buurkracht Buurkracht helpt onder meer om de beste bespaarmogelijkheden in een buurt of dorp in kaart te brengen, bijvoorbeeld door een energieadviseur in te schakelen. Maar ook door energieverbruiksmeters beschikbaar te stellen die de verborgen stroomslurpers boven tafel halen. Of een warmtecamera waarmee bewoners de warmtelekken in hun huizen kunnen opsporen. Daarnaast helpt Buurkracht buurten in beweging te brengen met communicatiemiddelen, handige informatie en een eigen buurtpagina op buurkracht.nl. Hier kunnen bewoners ook het eigen energieverbruik volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.

Samen besparen loont

Al ruim 120 dorpen en buurten in het land zijn actief met Buurkracht, waaronder Roerzicht en Roer-Zuid in Roermond, ‘t Ven, Hout-Blerick en Bij de Postwagen in Venlo en America. Al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Zo besparen 58 huishoudens in America samen per jaar al ruim € 33.000,- op hun energierekening. Dat is gemiddeld € 570,-! In de dorpen in Leudal ligt dat ook binnen handbereik: er is nog veel energiewinst te halen. 

Enthousiast?
Vele handen maken licht werk. Daarom zoekt Leudal Energie bewoners van Leudal om te helpen bij het opzetten van Buurkracht in hun eigen buurt. Er is van alles te doen; denk aan het informeren van de buurt, het organiseren van informatiebijeenkomsten, het aanvragen van offertes en het vergelijken van bedrijven die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Ben je enthousiast en wil je een steentje bijdragen? Of gewoon meer weten over energie besparen? Kom dan naar een van de bijeenkomsten.

Neem bij vragen contact op met Jan Vossen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0475459162. Of met de voorzitter van Leudal Energie Har Geenen.
Meer weten over Buurkracht? Kijk dan op buurkracht.nl of neem contact op met buurtbegeleider Joyce Bongers via 06- 50 516 114 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..