Tijdens onze laatste vergadering met bestuur en adviseurs kwamen we tot de conclusie dat we onze leden eigenlijk beter op de hoogte moeten houden van alle lopende zaken. Hierbij onze eerste aanzet hiertoe en we hopen jullie vaker te kunnen berichten van alles waar we mee bezig zijn. We zijn bezig met verschillende projecten waarbij we hier een huidige stand van zaken geven. Misschien wakkert het ook enthousiasme aan om mee te denken??

 

Leudal Zoekt Zon

 

Deze actie is misschien nog wel bekend van vorig jaar. Dit jaar verandert echter de opzet. Niet 4 installateurs, maar 1 installateur zal gekozen worden. Waarom maar 1 installateur? Omdat we graag een zo scherp mogelijk aanbod willen bieden aan onze leden. Met meer aanvragen vanuit onze leden kan dit. En we kunnen nu ook intensiever samenwerken met die ene installateur.

lzz

We hebben weer het verzoek gedaan naar installateurs in de regio om hun aanbod op papier te zetten en de werkgroep is druk bezig met selecteren. De gekozen installateur wordt binnenkort bekend gemaakt. Wel kunnen we alvast zeggen dat in de laatste week van mei en de eerste week van juni er info – avonden plaats gaan vinden. Hou onze website dus in de gaten!

 

LEDdal

Misschien dat dit project nog onbekend is? Het gaat hier, zoals de naam al zegt, om ledverlichting. Maar ditmaal niet zoals onze vorige actie met een gratis ledpakket bij lidmaatschap, maar om licht advies. Het is de bedoeling dat er gedegen licht advies gegeven gaat worden aan ondernemers in Leudal. Zij krijgen door deze ‘lichtscan’ inzicht in waar zij kunnen besparen. Het is naar aanleiding van die scan ook mogelijk om lampen aan te schaffen! We zitten nog in de (pre) pilot fase waarin de eerste bedrijven benaderd zullen worden voor een scan. Interesse in een lichtscan voor uw bedrijf (groot of klein, mag allemaal), laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

Zon op school

zos2

Ook dit project draait op volle toeren. Hierbij willen we graag zonnepanelen op daken van scholen gaan leggen. Dit is natuurlijk de ideale voorbeeldfunctie. Op dit moment is onze werkgroep scholen aan het bezoeken om te inventariseren hoeveel panelen er op de daken geplaatst kunnen worden. Naar aanleiding van die aantallen kan er een gedegen voorstel worden gedaan naar SPOLT.

 

Energielevering

 

En natuurlijk een van onze grootste projecten voor de toekomst, energielevering. Hierbij is het nog goed zoeken naar de mogelijkheden. Er wordt gekeken naar voorbeelden zoals http://www.hieropgewekt.nl/initiatieven/noord-brabant/morgen-groene-energie-nuenen

En andere voorbeelden. Oftewel dit project zit nog in de oriënterende fase en zal zich nog verder door moeten ontwikkelen.