Leudal energie projectlogo Kookepan

 

 

Er bereiken ons berichten over het nog niet draaien van de turbines van windpark de Kookepan. Wij willen hierbij iedereen informeren over de stand van zaken.

Iedereen kan zien dat de turbines sinds ze zijn opgebouwd nog niet draaien. Dit heeft met een aantal zaken te maken die wij graag uitleggen.

  1. Nadat de turbines opgebouwd zijn moeten deze nog intern aangesloten worden.
  2. De parkbekabeling(20.000Volt) moet vanaf het zogenaamde inkoopstation aan de Heideweg naar de turbines aangesloten, getest en definitief onder spanning gezet worden. Dit zijn
  3. Nadat dit gebeurd is moeten alle turbine onderdelen uitgebreid gecontroleerd en getest worden. Dit neemt per turbine 3 weken in beslag.
  4. Als gevolg van corona waren een aantal essentiƫle onderdelen pas laat beschikbaar.
  5. De leverancier Enercon heeft personeelsgebrek( nu ook nog vakantieperiode), eerst diende windpark Egchelse Heide afgewerkt te worden. Dit is nu zo goed als voltooid. Komende week starten de werkzaamheden genoemd onder punt 3 daarom pas bij de Kookepan.

    Er wordt alles aan gedaan om de turbines zo snel mogelijk aan het draaien te krijgen want daar gaat het uiteindelijk om. Duurzame stroom uit Leudal voor Leudal. Volgens de laatste planning zal de eerst turbine eind augustus gaan draaien en volgende de andere 2 snel daarna.

Met ingang van de start van de exploitatie van het windpark start ook het zogenaamde omgevingsfonds. Hiervoor is een aparte stichting in het leven geroepen die per jaar tussen de 25 en 30 mille ter beschikking heeft voor projecten tot 2 km van het windpark vandaan. Kijk voor meer info op www.omgevingsfondskookepan.nl