Perenboom

Beste leden en andere geïnteresseerden,

Het was de bedoeling dat we dinsdagochtend 27 april een aanzienlijke partij gratis perenbomen aan liefhebbers zouden uitdelen. Deze actie was aangekondigd via onze sociale media kanalen, online media en met een mailing naar onze leden.

De bomen waren reeds een tijd geleden gereserveerd via Urgenda en ter plaatse bij het voedselbos in Baexem bekeken en opgeslagen. Op dinsdagochtend gingen we vol goede moed de gereserveerde boompjes ophalen, maar tot onze grote schrik bleken ze niet meer aanwezig te zijn of waren flink uitgedroogd. Zelf hadden we nog een beperkt aantal beschikbaar. Als kleine compensatie hebben we toen eiken- en berkenbomen meegenomen voor de liefhebbers.

Om 10.30 was het ons duidelijk dat er geen perenbomen meer konden worden bijgehaald en hebben we noodgedwongen de actie moeten stoppen.

Als we voorafgaand aan de aankondiging van onze actie nogmaals de bomen gecontroleerd hadden - om er zeker van te zijn dat onze gereserveerde partij nog in goede staat en beschikbaar was - hadden we dit uiteraard kunnen voorkomen.

Het spijt ons daarom oprecht dat we door deze loop van zaken vele mensen hebben moeten teleurstellen.

Wij bieden iedereen die zonder boom naar huis moest hiervoor onze oprechte excuses aan. Hopelijk kunnen we u een andere keer wel blij maken met een gratis boom.

Bij een volgende actie zullen we dit leermoment uiteraard meenemen. Ook zullen we dan het reserveren van bomen mogelijk maken.

Met vriendelijke groet,

Joost van Beek, voorzitter

Wim Geelen, bestuurslid