Er wordt volop gewerkt aan de grote projecten Windpark De Kookepan en Egchelse Heide.  We staan nu aan de vooravond van een belangrijk onderdeel: de transporten van de grote onderdelen van de windturbines, de wieken en mastdelen (buizen).

 

Transport wiek

 

Het gaat om omvangrijke transporten (met een lengte tot 75 meter) die veelal in de nacht uitgevoerd zullen vinden. Leudal Energie werkt hierbij samen met Windpark Egchelse Heide, en de transportroutes zijn ook hetzelfde. Ondanks onze aandacht voor de omgeving en de nachtelijke transporten kunt u mogelijk (verkeers-)overlast ondervinden vanwege deze transporten. Om die reden informeren wij u rechtstreeks met deze mededeling.

In de dagen voorafgaand aan het eerste transport zullen mogelijk wegwerkzaamheden plaats hebben, ter voorbereiding van de transporten; denk aan het los maken van borden, en trottoirbanden, het aanleggen van tijdelijke routes met staalplaten etc.

Wat gebeurt er vanaf maandag 15 maart 2021?

Uitvoerder: Enercon transporten.

Werkzaamheden: transporten van de grote onderdelen van de windturbines, de wieken en mastdelen (buizen) vanuit de N280, via Neer en door naar de Heldenseweg.

Start werkzaamheden:

5 turbines Windpark Egchelse Heide: maandag 15 maart 2021

3 turbines Windpark De Kookepan, Leudal Energie: maandag 29 maart 2021

Laatste transport is voorzien per half juni 2021

Volg de voortgang van de bouw op ons Youtubekanaal :

Route Turbineonderdelen

 

Route turbineonderdelen