Leudal energie projectlogo Kookepan

 

 

Er bereiken ons berichten over het nog niet draaien van de turbines van windpark de Kookepan. Wij willen hierbij iedereen informeren over de stand van zaken.

Iedereen kan zien dat de turbines sinds ze zijn opgebouwd nog niet draaien. Dit heeft met een aantal zaken te maken die wij graag uitleggen.

  1. Nadat de turbines opgebouwd zijn moeten deze nog intern aangesloten worden.
  2. De parkbekabeling(20.000Volt) moet vanaf het zogenaamde inkoopstation aan de Heideweg naar de turbines aangesloten, getest en definitief onder spanning gezet worden. Dit zijn
  3. Nadat dit gebeurd is moeten alle turbine onderdelen uitgebreid gecontroleerd en getest worden. Dit neemt per turbine 3 weken in beslag.
  4. Als gevolg van corona waren een aantal essentiƫle onderdelen pas laat beschikbaar.
  5. De leverancier Enercon heeft personeelsgebrek( nu ook nog vakantieperiode), eerst diende windpark Egchelse Heide afgewerkt te worden. Dit is nu zo goed als voltooid. Komende week starten de werkzaamheden genoemd onder punt 3 daarom pas bij de Kookepan.

    Er wordt alles aan gedaan om de turbines zo snel mogelijk aan het draaien te krijgen want daar gaat het uiteindelijk om. Duurzame stroom uit Leudal voor Leudal. Volgens de laatste planning zal de eerst turbine eind augustus gaan draaien en volgende de andere 2 snel daarna.

Met ingang van de start van de exploitatie van het windpark start ook het zogenaamde omgevingsfonds. Hiervoor is een aparte stichting in het leven geroepen die per jaar tussen de 25 en 30 mille ter beschikking heeft voor projecten tot 2 km van het windpark vandaan. Kijk voor meer info op www.omgevingsfondskookepan.nl

 
 
 
 
 
 

 Perenboom

Beste leden en andere geĆÆnteresseerden,

Het was de bedoeling dat we dinsdagochtend 27 april een aanzienlijke partij gratis perenbomen aan liefhebbers zouden uitdelen. Deze actie was aangekondigd via onze sociale media kanalen, online media en met een mailing naar onze leden.

De bomen waren reeds een tijd geleden gereserveerd via Urgenda en ter plaatse bij het voedselbos in Baexem bekeken en opgeslagen. Op dinsdagochtend gingen we vol goede moed de gereserveerde boompjes ophalen, maar tot onze grote schrik bleken ze niet meer aanwezig te zijn of waren flink uitgedroogd. Zelf hadden we nog een beperkt aantal beschikbaar. Als kleine compensatie hebben we toen eiken- en berkenbomen meegenomen voor de liefhebbers.

Om 10.30 was het ons duidelijk dat er geen perenbomen meer konden worden bijgehaald en hebben we noodgedwongen de actie moeten stoppen.

Als we voorafgaand aan de aankondiging van onze actie nogmaals de bomen gecontroleerd hadden - om er zeker van te zijn dat onze gereserveerde partij nog in goede staat en beschikbaar was - hadden we dit uiteraard kunnen voorkomen.

Het spijt ons daarom oprecht dat we door deze loop van zaken vele mensen hebben moeten teleurstellen.

Wij bieden iedereen die zonder boom naar huis moest hiervoor onze oprechte excuses aan. Hopelijk kunnen we u een andere keer wel blij maken met een gratis boom.

Bij een volgende actie zullen we dit leermoment uiteraard meenemen. Ook zullen we dan het reserveren van bomen mogelijk maken.

Met vriendelijke groet,

Joost van Beek, voorzitter

Wim Geelen, bestuurslid

 

 
 

Er wordt volop gewerkt aan de grote projecten Windpark De Kookepan en Egchelse Heide.  We staan nu aan de vooravond van een belangrijk onderdeel: de transporten van de grote onderdelen van de windturbines, de wieken en mastdelen (buizen).

 

Transport wiek

 

Het gaat om omvangrijke transporten (met een lengte tot 75 meter) die veelal in de nacht uitgevoerd zullen vinden. Leudal Energie werkt hierbij samen met Windpark Egchelse Heide, en de transportroutes zijn ook hetzelfde. Ondanks onze aandacht voor de omgeving en de nachtelijke transporten kunt u mogelijk (verkeers-)overlast ondervinden vanwege deze transporten. Om die reden informeren wij u rechtstreeks met deze mededeling.

In de dagen voorafgaand aan het eerste transport zullen mogelijk wegwerkzaamheden plaats hebben, ter voorbereiding van de transporten; denk aan het los maken van borden, en trottoirbanden, het aanleggen van tijdelijke routes met staalplaten etc.

Wat gebeurt er vanaf maandag 15 maart 2021?

Uitvoerder: Enercon transporten.

Werkzaamheden: transporten van de grote onderdelen van de windturbines, de wieken en mastdelen (buizen) vanuit de N280, via Neer en door naar de Heldenseweg.

Start werkzaamheden:

5 turbines Windpark Egchelse Heide: maandag 15 maart 2021

3 turbines Windpark De Kookepan, Leudal Energie: maandag 29 maart 2021

Laatste transport is voorzien per half juni 2021

Volg de voortgang van de bouw op ons Youtubekanaal :

Route Turbineonderdelen

 

Route turbineonderdelen

 
 
 
 
 
 
 

 

KIJK NU GRATIS DE VIER WEBINARS OP DUURZAAMLEUDAL.NL

Gedurende telkens een half uur nemen we u mee in de vele mogelijkheden om zelf energie te besparen of op te wekken.

Team energiecoaches Leudal Energie