Wellicht denkt u er al een tijdje aan? U wilt graag zonnepanelen laten plaatsen vanwege de duurzaamheids gedachte, maar zeker ook de besparing op energiekosten. Alleen is het nogal een investering. Daarom is het mooi dat er initiatieven bestaan zoals de duurzaamheidslening vanuit het Limburgs Energiefonds!

Afbeelding Hand in hartvorm met daarin Zon Boom en Huis

Leudal Energie lid Andre Verheijden was zo iemand die al een tijd twijfelde over de aanschaf van een pv- installatie. Op de info avond van onze actie, Leudal zoekt Zon, werd hij gewezen op deze duurzaamheidslening en het was voor hem de doorslag om eindelijk tot aanschaf over te gaan. Deze lening heeft namelijk een zeer laag rentepercentage ( = marktrente minus 3%, momenteel ongeveer 1,6% ) om daarmee zonnepanelen en/of andere energiebesparende investeringen te kunnen doen.

 

Het bleek eenvoudig aan te vragen. Via deze website (klik) is al veel informatie te vinden en ook aan de telefoon werd hij goed geholpen. Via de website kon een aanvraagformulier ingevuld worden en binnen twee weken had hij al een goedkeuring

 

Uiteindelijk heeft Andre Verheijden niet meer dan 7.500 euro geleend om spouwmuur isolatie en pv-installatie te bekostigen. De rente was voor hem maar 1.7 %, zodat hij de rente en aflossing gemakkelijk in 10 jaar kan bekostigen uit de opbrengst van de panelen( 14 stuks ) en de besparing door de isolatie. De besparing op de energiekosten dekken ruim de aflossing op de lening, en na 10 jaar levert elke zelf opgewekte kWh pure winst op en blijft dit geld in eigen portemonnee.

 

Kortom een mooie manier om u over de streep te trekken, en te investeren in duurzame toepassingen. Andre Verheijden is er in ieder geval erg mee geholpen. Dit gecombineerd met het advies en de hulp van Leudal Energie heeft ervoor gezorgd dat hij met tevredenheid terug kijkt op zijn aanschaf, en de toekomst zonnig in ziet!