Het doel van de actie Leudal Zoekt Zon is om de opwekking van schone duurzame energie middels zonnepanelen te promoten.
Vanaf de start van Leudal Energie in 2013 is de actie Leudal Zoekt Zon in gang gezet. Doordat er veel expertise binnen de de coöperatie aanwezig is, wordt er deskundig advies geleverd op het gebied van zonnepanelen-installaties aan burgers en bedrijven. Honderden personen hebben de voorlichtingsavonden over zonnepanelen bezocht in de voorbije jaren en dit heeft veel mensen doen besluiten om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. De door Leudal Energie geselecteerde installateurs hebben tientallen daken voorzien van Zonnepanelen.

 

bannergroot2

 

Vandaag de dag word je overspoeld met aanbiedingen voor zonnepanelen op je dak. "Gratis zonnepanelen" , "Geen investering en toch besparen", "15 jaar geld besparen op je energierekening"  allemaal kreten van aanbieders om aan jou zonnepanelen te slijten. Er is keus te over. Huur, lease, koop, financiering etc.

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen wanneer ze de aanschaf van zonnepanelen overwegen.

Energiecoöperatie Leudal Energie heeft, samen met de Gemeente en de Rabobank, het initiatief genomen om een onafhankelijk ZONNEPANELENADVIES aan te bieden aan de woningeigenaren in  de gemeente Leudal. De kosten van deze dienst(€ 135) worden gedurende de looptijd van de actie  "Eenvoudig energie besparen, waarom niet? "   deels gesubsidiëerd  door de gemeente.
Dit geldt alleen voor woningeigenaren. Huurders moeten zich wenden tot de verhuurder voor informatie over de mogelijkheden.

De Energiecoach van Leudal Energie komt bij de mensen thuis, inventariseert de elektriciteitsbehoefte nu en voor in de toekomst, denk aan een elektrische auto, electrisch koken en bijvoorbeeld een warmtepomp. Samen met de woningeigenaar bepaalt de Energiecoach de gewenste omvang van de installatie en onderzoekt waar de panelen geïnstalleerd kunnen worden en welke aanpassingen er eventueel noodzakelijk zijn. Met deze informatie helpt de Energiecoach met het aanvragen en vergelijken van de offertes. De uiteindelijke keuze voor een aanbieder ligt uiteraard bij de aanvrager zelf. Op deze manier wordt de woningeigenaar maximaal ondersteund door de specialisten van Leudal Energie. Niet alleen in het voortraject, óók na installatie en oplevering.

Download hier de inhoud van het zonnepanelenadvies.

Wilt u een onafhankelijk advies voor uw woning?  Vraag dan hier een bezoek van een Energie-coach aan.

 

Omdat Leudal Energie energiebesparing als een van de speerpunten heeft, is vanaf 2017 het "Leudal Zoekt Zon"-project opgenomen in het programma van de Energie-Coach. De Energie- Coaches zullen tijdens de voorlichtingsavonden en huisbezoeken naast de besparingsmogelijkheden uiteraard de mogelijkheid aan de orde stellen om een zonnepanelen-installatie te laten installeren, waarbij de expertise die binnen Leudal Energie aanwezig is geraadpleegd kan worden.