Onder de naam LEDdal helpt Leudal Energie haar eigen leden (particulier en bedrijven in de gemeente Leudal) met het duurzaam maken van hun verlichting via een berekeningstoop c.q. lichtscan. Hierdoor kan een besluit gemaakt worden om over te stappen op ledverlichting.

 

Particulieren en Ledverlichting

Voor de particuliere leden heeft Leudal Energie een rekentool ontwikkeld:  leddal.leudalenergie.nl
Er zijn momenteel 15 verschillende types LED-verlichting in het assortiment opgenomen, de meest gangbare. Deze zijn bijna allemaal van de hoogste kwaliteitscategorie professionele Philips LED-producten, waarbij u een forse korting geniet op de adviesprijzen.

U kunt opgeven wat u nu aan conventionele verlichting heeft en via de tool wordt aangegeven wat het LED-alternatief zou kunnen zijn. U dient dan wel een inschatting te maken van het GEMIDDELDE aantal branduren per dag. De tool maakt ook een berekening van de terugverdientijd indien tot vervanging zou worden overgegaan naar LED. Deze is gebaseerd op het aantal de aanschafprijs ervan en de besparingen d.m.v. het aantal branduren en de prijs per kWu. De hoogte van de prijs per kWu is vooralsnog gesteld op ruim 21 Eurocent, een prijs die een doorsnee huishouden nu ongeveer betaalt en waarin ook de energiebelasting in zit. Als u veel minder betaalt, dan dient u zelf op een rekenmachine de terugverdientijd te herberekenen.

Via de tool kan er ook besteld worden, maar dat gaat niet zoals u gewend bent via Bol.com of een andere webwinkel. De tool creĆ«ert een mail met de bestelinformatie naar Leudal Energie en de afhandeling verloopt ook voornamelijk via mail. Er kan dan een definitieve offerte gemaakt worden en als u deze na ondertekening terug stuurt, wordt de betreffende LED-verlichting besteld. Per week worden door ons de bestellingen verzameld en ingekocht. Het kan enkele dagen (soms iets meer dan een week) duren voordat uw bestelling binnen is. U krijgt daarvan via een mail bericht en dan kunnen de afspraken gemaakt worden voor de betaling en overhandiging.

 

Bedrijven en Ledverlichting

Heeft u een eigen onderneming in Leudal of bent u betrokken bij verduurzaming van uw school, vereniging, stichting, gemeenschapshuis, zorginstelling e.d. en wilt u graag besparen op uw energierekening? Dat kan eenvoudig met licht! Doe dan mee aan LEDdal van LeudalEnergie, uw lokale energiecoƶperatie. Neem voor vragen contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van LEDdal. Informeer ook bij uw accountant voor mogelijkheden binnen de Energie Investerings Aftrek (EIA).

 

Kosten voor een advies voor Ledverlichting

Wat kost een energieadvies ?  klik hier voor de tarieven.