De coöperatie Leudal Energie is eigenaar van de panelen. Als lid ben je op jouw beurt (mede) eigenaar van de coöperatie en deelnemer aan de installatie op een dak. Met de inleg voor deelname wordt de Leudal Energie Postcoderoos op het dak van Biologische tuinderij de Waog te Neer gefinancierd. Leudal Energie zorgt ook voor alle organisatorische bijkomstigheden zoals het afsluiten van een verzekering voor de installatie en de (onderhouds-)contracten, maar ook zaken als de boekhouding worden verzorgd. Dit is zo geregeld zodat externe partijen, zoals een installateur of een verzekering, niet hoeven te schakelen met tientallen verschillende deelnemers, maar met één coöperatie. 

 

Als je verhuist binnen de Postcoderoos verandert er niets. Je blijft gewoon meedoen aan het Postcoderoos project.
Als je buiten Leudal gaat verhuizen en of buiten de Postcoderoos kun je niet langer meer deelnemen aan deze Postcoderoos. Leudal Energie zal je participaties/panelen waarderen in de vorm van een adviesprijs. De formule voor de berekening van deze adviesprijs moet nog vastgesteld worden, we hebben daarvoor contact opgenomen met enkele andere coöperaties om tot dezelfde berekening te komen.

1. aan de verkoper vragen we of deze, de panelen wil proberen te verkopen aan de nieuwe bewoner van je woning, of zelf iemand anders zoeken in je wijk die de participaties van je overneemt.
2. als dat niet lukt gaan we de panelen aanbieden aan de andere deelnemers aan het project.
3. als dat geen koper oplevert kijken we of er in ons totale netwerk nog een belangstellende te vinden is (we gaan er eigenlijk vanuit dat er in de toekomst continu belangstelling zal zijn).
4. als er dan nog steeds geen koper is en de financiën van de coöperatie het toestaat, nemen we de panelen tijdelijk zelf over en zoeken we verder naar een nieuwe belangstellende.
5. als de coöperatie geen financiële middelen heeft dan zit je er als deelnemer nog enige tijd zelf aan vast, totdat er alsnog een koper gevonden is.

 

 

Leudal Energie heeft geen Algemene Voorwaarden. We kennen wel een overeenkomst welke we met de deelnemers sluiten en we hebben we een uitgebreide informatie opgesteld.

Moet ik lid worden van de coöperatie Leudal Energie?

Ja, bij deelname aan een project van Leudal Energie is het lidmaatschap van de energiecoöperatie verplicht. Dit volgt uit de overheidsregeling waarmee Leudal Energie werkt. Lidmaatschap bedraagt € 10,00 per jaar.

 

Ja, dat moet. Dat gebied kan overigens nog best groot zijn. Dat je in een postcodegebied moet wonen dat grenst aan het postcodegebied waarin de installatie staat is een voorwaarde van de Regeling Verlaagd Tarief. De regeling wordt daarom ook wel de Postcoderoos regeling genoemd. (een postcodegebied is het gebied met dezelfde 4 cijfers in de postcode). Bewoners in de volgende postcode gebieden kunnen meedoen aan het Postcoderoos Project de Waog: 6093 Heythuysen, 6089 Heibloem, 6088 Roggel, 6086 Neer, 6083 Nunhem, 6081 Haelen.   Er is nog ruimte voor deelname, meld je snel aan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze projectleider Robert Groeneboom tel: 06 19472350

 

Leudal Energie verzorgt het grootste deel van de nodige administratieve taken, zoals vermeld bij de vraag ‘Ben ik dan ook eigenaar van de zonnepanelen/installatie?’ De participaties die je hebt in de coöperatie gelden echter wel als deel van je eigen vermogen. Dat wil zeggen dat je deze op moet voeren in de belastingaangifte als vermogen in Box 3. Je betaalt alleen belasting als het totale eigen vermogen boven de vermogensrendementsheffing uitkomt (€ 30.846 in 2020). Benader voor specifieke vragen de Belastingdienst: 0800-0543 en www.belastingdienst.nl.