Samen onze eigen energie opwekken. Doe mee!                                                                            

Leudal Energie heeft het initiatief genomen om een compleet windpark te ontwikkelen: Windpark De Kookepan. Het wordt nu voor alle inwoner van Leudal mogelijk om te profiteren van windenergie: participeren met rendement en afnemen van de goedkope en duurzame stroom. Zo werken we in Leudal samen aan de energietransitie. En houden we er ook geld aan over! Dus wat houdt u tegen om mee te doen?

 

Windpark De Kookepan wordt met instemming van de Gemeente Leudal en vier bevriende energiecoöperaties,  Zuidenwind, Peel Energie, Newecoop en Weert Energie ontwikkeld in het gebied ten Noordwesten van het dorp Neer. De ontwikkeling gebeurt in eigen beheer. Hierdoor zijn de kosten lager en  vloeien de uitgaven niet weg uit de regio.

Wilt u participeren in dit park, dan moet u eerst lid worden van Leudal Energie. Dat is zeer gemakkelijk. Klik hier . Het lidmaatschap biedt u onder andere toegang tot de jaarlijkse ledenvergadering en evenementen. Ook ontvangt u onze nieuwsbrief en heeft u het recht om deel te nemen in de financiering van het nieuwe windpark.

Bent u nog niet overtuigd en wilt u meer weten over de noodzaak om meer windenergie te producren, klik dan hier (..). Op de meest voorkomenede vragen  wordt antwoord gegeven.


Uitgangspunten


De belangrijkste uitgangspunten zijn in de ontwikkeling van windparken in Midden-Limburg zijn:
- de opbrengsten (€ en kWh) van windturbines moeten maximaal terugvloeien in de gemeenschap.
- bij voorkeur wordt een substantieel deel coöperatief ontwikkeld.

De Gemeente Leudal heeft deze locatie kansrijk genoemd en ondersteunt de ontwikkeling, vooral omdat het windpark 100% coöperatief wordt. Perfect passend binnen het moderne participatiebeleid.

 

Klik hier voor een overzicht , afkomstig van de Provincie Limburg, waarom windenergie nodig is.